Volunteer: Heart for Orphans
  

Werken met 0-5 jarigen in een hartverwarmend weeshuis
  
Heart for Orphans
 
Positie:Vrijwilliger
Periode: minimaal 6 weken voor vertrek aanmelden - project hele jaar door mogelijk
Tijd/Leeftijd:min. 5 weken, max. 1 jaar. Leeftijd: minimaal 18
Taal:voldoende kennis van het Engels
Uren per week: 24 uur per week
Taak omschrijving:Van maandag tot vrijdag (behalve woensdag) van 09.00 tot 12.00 en 14.00 tot 17.00 help je in het weeshuis met de verzorging van de kinderen. Je voornaamste taken zijn het helpen met het eten geven van de kinderen, helpen met in bad doen en aankleden, met de kinderen spelen, voorlezen, zingen. Etc.
Locatie:Het weeshuis ligt in een van de armere maar relatief veilige wijken van Kaapstad.
Accommodatie:Host family of vrijwilligershuis
Kosten:Programmakosten: 5 weken 1250 Euro, 8 weken 1350 Euro.
Beschrijving:Dit weeshuis is van oorsprong een missie van de Nederlands Hervormde kerk voor ongehuwde zwangere vrouwen die ervoor kozen om hun kinderen op te geven voor adoptie. In 1975 werd het weeshuis opgericht en in het weeshuis zitten op dit moment 49 verlaten, misbruikte, verwaarloosde en HIV besmette kinderen. Het weeshuis biedt een veilige plek voor kinderen waar ze worden omringd met liefde en waar hun ontwikkeling wordt gestimuleerd. Ook wordt ze geleerd om te delen met andere kinderen en normen en waarden van de Zuid-Afrikaanse maatschappij.
Opmerkingen:Je wordt vanaf het vliegveld opgehaald door onze partner. Zij verzorgen een introductie, de accommodatie en helpen je met het vervoer van de accommodatie naar het project. Dit project zit in een redelijk goede buurt van kaapstad en is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Doordat de werkzaamheden overdag zijn, is het absoluut niet gevaarlijk om met de bus van en naar het project te reizen. De vrijwilligers verblijven bij voor het overgrote deel bij gastgezinnen. Deze gezinnen zorgen voor ontbijt en Diner en kunnen je veel leren over de diversiteit van de Zuid-Afrikaanse cultuur, wat vooral wel en niet te doen en wat kennis van de afrikaanse taal! De organisatie zorgt ook voor een introductie, ze komen regelmatig langs op het project en organiseren ook regelmatig activiteiten (zoals een Barbecue Braai in het Zuid-afrikaans, een excursie in of rondom Kaapstad).
 
Back