Volunteer: werken in een nationaal park in Zuid-Afrika

  
werken in een nationaal park in Zuid-Afrika
 
Positie:vrijwilliger
Periode: gedurende het gehele jaar
Tijd/Leeftijd:minimaal 4 weken
Taal:Voldoende kennis van het Engels
Uren per week:8 uur per dag gedurende 5 dagen per week. Het kan zijn dat je soms langere dagen maakt of meer dan 5 dagen per week werkt, maar dit wordt altijd gecompenseerd.
Taak omschrijving:Je begint als vrijwilliger met een introductieweek waarbij je meeloopt met de Manager van het Wildlife Centre. Hierdoor zie je de dagelijkse bezigheden in het reservaat en maak je ook kennis met veiligheidsvoorschriften, het beleid en waar je allemaal mee in aanraking kunt komen. Gedurende deze periode wordt ook gekeken naar waar je goed in bent, wat je leuk vindt en welke mogelijkheden er op dat ogenblik allemaal zijn en wordt besloten welke taken jij voor de rest van het verblijf krijgt toebedeeld. Je kunt denken aan de volgende bezigheden:
* het assisteren van de rangers en managers met de ohnderzoeken en observaties van zeldzame of bedreigde diersoorten
* assistentie bij het uitzetten en volgen van wilde dieren in het park
* het assisteren van de dierenarts
* het werken in de lodge in het reservaat - dit betekent dat je veel bezig bent met bezoekers, het geven van informatie over het reservaat, maar ook het werken in de bar, mee gaan op safari met gasten en het helpen in de keuken
* het helpen bij het onderhoud van het reservaat (karkassen van dode dieren opruimen, afrastering maken)
* het helpen bij het verzamelen van insectsoorten en het uitzetten van nieuwe insecten.

Je zult een balans doen van spannende werkzaamheden, maar het kan natuurlijk ook zijn dat je een aantal dagen achtereen met minder interessante werkzaamheden bezig bent. Dit is een onderdeel van het doen van vrijwilligerswerk in een natuurreservaat en alle werzaamheden zijn even nuttig en essentieel voor het behoud van het reservaat.
Locatie:Het Eastern Cape Biosphere and Addo National Park liggen in de eastern Cape. Grote steden zijn Port Elisabeth en Adoo, kleinere steden in de buurt van het park zijn Paterson en Kirkwood.
De eastern cape ligt aan de indische oceaan en heeft altijd een lekker klimaat. Het is nu een vruchtbaar gebied dankzij een dam en er zijn veel mooie plekjes om te bezoeken! Daarnaast is het Addo National Park een van de bekendste wildlife conservation centres in de wereld!
Accommodatie:Als vrijwilliger verblijf je in het staff house. Dit huis heeft 5 slaapkamers en je verblijft hier meestal met nog 2-3 andere vrijwilligers en locala staff (rangers en field guides). Je deelt je kamer met een andere vrijwilliger en daarnaast maak je ook met z'n allen gebruik van de badkamer, keuken en wasmachine. Je moet voor je eigen ontbijt en avondeten zorgen, maar meestal doe je dit gezamenlijk met de anderen. De lunch is verzorgd bij de het hoofdverblijf.
Je moet je realiseren dat je veel met deze mensen zult optrekken en weinig mogelijkheden hebt voor sociale activiteiten buiten het park.
Kosten:Kosten:

Inschrijfkosten 75 Euro
4 weken 1185 Euro
verlenging per 4 weken 850 Euro
Beschrijving:Een aantal projecten waar men op dit moment aan werkt in het Addo national park zijn:
~Giraffe Sudy
~Carying Capacity Study van dieren
~Veld reclamation
~Rhino Monitoring program
~environmental education
~new breeding and monitoring projects
~hospitality and tourism
 
Back