Volunteer: Onderdak voor de Armen

  
Onderdak voor de Armen
 
Positie:Vrijiwilliger
Periode: gedurende het hele jaar
Tijd/Leeftijd:minimaal 4 weken
Taal:Engels moet voldoende zijn, basiskennis van het spaans is ook noodzakelijk maar dit kan ter plaatse door een cursus worden verkregen.
Uren per week:flexibel, ongeveer 25-30 uur per week
Taak omschrijving:Dit opvangcentrum zorgt voor maaltijden, medicijnen en aandacht voor de zwakkeren in de samenleving. Ook hier worden activiteiten georganiseerd zoals schilderen, lezen en schaken. Daarnaast zit er ook een kinderdagverblijf waar de ouders hun kinderen overdag kunnen achterlaten als zij aan het werk zijn. In totaal worden hier per dag tussen de 200 en 250 mensen voorzien van voedsel.
Locatie:Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinie is gelegen aan de oostkust van Zuid-Amerika. Hierdoor heb je te maken met een zeeklimaat en is het er doorgaans lekker weer. Natuurlijk is dit een wereldstad van formaat en niet te vergelijken met de europese hoofdsteden. Het verschil tussen arm en rijk is hier groot en ook duidelijk te zien in deze stad. Voor jou als vrijwilliger is er voldoende te doen en je kunt vanuit hier ook veel uitstapjes maken naar bezienswaardigheden in de buurt!
Accommodatie:Er zijn verschillende accommodatie mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen bij een gezin in te wonen. Hierdoor leer je veel van de Argentijnse cultuur en dagelijkse gebruiken kennen. Tevens blijf je toch nog dat stukje ’ thuis’ houden. Je wordt echt onderdeel van het gezin belangrijk hierbij is dat je je houdt aan de regels die er in het gezin gelden.

Een andere mogelijkheid is het huren van een flatje. Je kunt dit alleen doen of met je vrienden.
Kosten:Kosten voor een 5 weeks programma bedragen
Inclusief homestay € 1200
Inclusief flatje 2 persoonskamer € 995
Inclusief flatje 1 persoonskamer € 925

Het programma is inclusief een taalcursus in de eerste week.

Beschrijving:Als vrijwilliger kun je aangeven dat je of graag in het weeshuis meehelpt of juist de activiteiten voor de volwassenen/ jeugd organiseert.
Je bent vooral bezig met de locale bevolking en het kan dus verschillen van het spelen van spelletjes, het vertellen over Nederland, tot het bezighouden van de kinderen op het kinderdagverblijf. ook kun je bijvoorbeeld helpen met het klaarmaken van lunch of avondeten.
Opmerkingen:Het is van belang dat je ook graag de spaanse taal goed wilt leren omdat je veelal in het spaans met de bevolking zult moeten communiceren. Het is ook mogelijk om voorafgaande aan dit project een uitgebreide cursus spaans te doen.
 
Back